IMG-BLOG
24 Februar, 2018

Skijanje Solden

by Miša Janković | 30 Februar, 2018 | Skijanje Solden 2018 |

Prvo skijanje sa kamperom.
Izabrali smo Solden u Austriji. 1156 km preko Beča, ali dosta povoljnije što se tiče drumarina pa iz tog razloga idemo preko Beča. Ciljali smo period sa lepim vremenom i krenuli na put kada je vremenska prognoza bila oko +10 stepeni. Kada smo stigli tamo dočekalo nas je promenjeno vreme i to toliko drastično da smo umesto 7 dana ostali 3 dana i vratili se kući. Dnevna temperatura je bila -25C a noćna oko -30C. Webasto je konstantno radio ali smo imali problem sa paljenjem kampera i sto drugih malera koji su nas snašli, pa smo odlučili da se vratimo kući jer je ledeni talas zahvatio čitavu Evropu. Sva skijališta u krugu od 100-tinak kilometara bila su sa istom temperaturom.
Tada sam odlučio da potpuno preuredim kampera za sledeću zimsku sezonu tako da ću imati zimsku i letnju kombinaciju. Sve će se brzo montirati i demontirati a za zimu ću ubaciti pravi radijator koji će biti povezan na vodenim Webasto i na taj načim ću dobiti 21-22 stepena bez obzira na spoljnu temperaturu. Biće testirano i objavljeno sa sledećim skijanjem.
Pošto nije bilo dosta ljudi pomerio sam kampera na samu ivicu te šumice i oduševio se pronađenim mestom za boravak. Blizo gradu i jezeru, u ladovini drveća, bez gužve i sve to besplatno, prosto za nepoverovati.

Jedan dan smo potrošili na odlazak u terme Aqua Dome. Jedan od najeskluzivnijih terme u Evropi nalazi se u mestu Langenfeld na 13km od Soldena.
Nismo se baš nauživali ali šta je tu je. Videli smo nedostatke kampera koje će mo da ispravimo i spremimo za sledeću zimsku sezonu.